Vatanım Sensin Azize( Bergüzar Korel) Kaç Yaşında,Çocuğu Var mı,Nereli?
Yeşilçam’ın unutulmayan oyuncularından Tanju Korel ve Hülya Darcan’ın kızları  Bergüzar Korel hakkında merak edilen pek çok şey haberimizde.
Bergüzar Korel kimdir?

Güzel oyuncu 27 Ağustos 1982 yılında İstanbul’da dünyaya geldi.İlk öğrenimini Nilüfer Hatun ilköğretim okulu ,orta öğrenimini Yıldız Kolejinde yaptı. Mimar Sinan Üniversitesi  Devlet  Konservatuarı Tiyatro Bölümü’ nünden mezun oldu. Üniversite hayatından önce  profesyonel kulüplerde voleybol oynadı.
Yetenekli oyuncu Korel ,okul hayatı boyunca pek çok kısa film ve oyunda yer aldı .Bir süre TomHanks  ve Nicole Kidman ‘ın oyuncu koçluğu yapan  Susan Boston ile çalıştı.

Bergüzar Korel ilk dizi rolünü 1998   Kırık Hayatlar ’da oynadı. Ardından Kurtlar Vadisi Irak filminde Leyla karakterini canlandırdı. Zeytin Dalı isimli dizide İklim karakteri ile karşımıza çıktı .Bergüzar Korel asıl çıkışını Halit Ergenç ile rol aldığı Binbir Gece dizisi ile yakaladı. Bu dizideki oyunculuğu ile dikkatleri üzerine çeken  Bergüzar Korel,2006 Altın Kelebek En Başarılı Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

Güzel oyuncu Bergüzar Korel ,tiyatro ve sinema oyuncusu Halit Ergenç ile evlidir ve çiftin Ali adında bir erkek çocuğu vardır.

Bergüzar Korel filmografisi

2012-2014 Karadayı - Hakim Feride
2011 Muhteşem Yüzyıl
2010 Bitmeyen Şarkı
2009 Aşk Geliyorum Demez
2006 2009 Binbir Gece
2006 Kurtlar Vadisi Irak
2005 Zeytin Dalı
2001 Cemalim
1999 Şen Olasın Ürgüp
1998 Kırık Hayatlar

Bergüzar Korel Ödülleri

2013 Altın Kelebek - En İyi Kadın Oyuncu - Karadayı
2012 YBTB"nin - Yılın Kadın Oyuncusu

2012 Ayaklı Gazete - En İyi Drama Kadın Oyuncusu
2012 RTGD'nin - Yılın Kadın Oyuncusu
2010 Aslan Max - En Sevilen Çocuk Programı
2008 Burç Okulları - En Başarılı Kadın Oyuncu
2007 RTGD'nin - TV Yıldızı ödülü
2006 Altın Kelebek - En Başarılı Kadın Oyuncu


Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×